Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výkaly v lavicích, masturbující muži. V kostele se dějí šílené věci, věřící bude chránit policie

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Kristianstad (Švédsko) – Kostel ve švédském městě Kristianstad byl donucen požádat o ochranu, která má udržovat pořádek a klid během bohoslužeb. Církev k tomu byla donucena poté, co v posledních letech do kostela začali chodit lidé, kteří během bohoslužeb pořvávali, rozbíjeli lahve nebo dokonce masturbovali, močili a káleli v kostelních lavicích i na pozemcích církve.

Policie tento týden povolila, aby kostel byl hlídán během všech bohoslužeb, svateb a křtin. Zaměstnanci také dostali školení o tom, jak se vypořádat s hrozbami a násilím, uvedl server Breitbart s odkazem na tamní list Kristianstadsbladet.

Tato opatření reagují na celou řadu incidentů z minulosti. Admnistrativní manažer kostela Nejsvětštější trojice Bengt Alvland řekl novinám, že se tam cizí lidé opakovaně pokoušeli ukrást stříbro a zaměstnanci dokonce museli začít zamykat varhany, aby na ně nikdo nemohl lézt a rušit tak věřící. Na pozemcích kostela i přímo v něm také byly objeveny výkaly. Místní obyvatelé dokonce ohlásili, že se při křtech už několikrát neznámí lidé pokoušeli unést děti.

Několikrát také byli přímo při činu přistiženi muži, kteří seděli v lavicích a onanovali. „Muž vytáhl jeho penis. Nezastavil se, ani když mu to policistka nařídila," uvedl Alvland a dodává: „Pro tyto lidi neexistují žádné limity nebo zábrany. Zaměstnanci jsou velmi znepokojeni." Tamní křesťané prý také kostel téměř nenavštěvují.

List neupřesňuje, kdo jsou ti, kteří pořádek takto ruší. Jak ale poukazuje server Breitbart, v diskuzích pod článkem na serveru listu Kristianstadsbladet lidé dění spojují s masovou migrací do města. Proti tomu se však kostel ohradil a dodal, že tohoto vandalství se dopouští „švédští muži ve věku 35 až 45 let, kteří mají problémy s drogami". Poukazuje přitom na to, že se v kostele objevily i jehly od krve.

Někteří diskutující tomuto vysvětlení však nevěří a dodávají, že je otázkou, jestli pojem „švédští muži" znamená, že jsou „švédští občané" nebo zda mají „švédský původ". „Znám několik závislých a mnoho se jich také potkal, ale nikdy jsem nezaznamenal, že by byli tak hroziví, nebo neslyšel o takové formě vandalství v kostelích, chrámech a mešitách," dodal jeden z diskutujících.

Témata:  Švédsko církev

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy