Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Co je to Islámský stát a jak ho zabiju? Trump panikaří a neví si rady. Američtí komici se vysmáli budoucímu prezidentovi

Američtí komici se tvrdě pustili do budoucího prezidenta
Američtí komici se tvrdě pustili do budoucího prezidenta
Foto: YouTube

Washington – Republikán Donald Trump ještě ani nenastoupil do prezidentského úřadu, už teď je ale terčem celé řady vtipů a scének. Již několikrát se na něj zaměřili také herci a baviči ze známého amerického pořadu Saurday Night Show. V jedné ze svých scének si budoucího prezidenta berou na paškál kvůli jeho předvolením slibům. Naznačující, že je nebude moci naplnit.

„Pane Trumpe, jste připraven na vaši první schůzku?" „Kellyann, co lidé říkají o mém kabinetu? O jmenovaných? Mají je rádi?" „Ehm, jsou jimi jistě velice nadšeni. Právě jsem viděla milý tweet, kteří říká, že jsou skvělí pro náš národ i pro budoucnost našich dětí," „Fantastické. Kdo to poslal? David Duke."

Právě tak začíná jeden ze skečů známého amerického pořadu Saturday Night Show, ve kterém si američtí herci utahují z nově zvoleného prezidenta a z toho, že jeho plánovaná administrativa nejvíce potěší Duka, amerického publicistu a šéfa jedné z organizací Ku-klux-klanu. Celá scénka v podstatě ukazuje, jak Trump v podání Aleca Baldwina začne propadat panice, když je konfrontován se svými předvolebními sliby. Jeho poradkyni Kellyanne Conwayovou hraje Kate McKinnonová.

„Můžu něco říct? Chtěl bych všem poděkovat, za vše, co jste udělala. Bez vás bych prezidentem nebyl," děkuje „Trump" své poradkyni. „Na to myslím každý den," říká s vyděŠeným výrazem ve tváři Conwayová. V tu chvíli pak na scénu vstoupí také nový šéf sboru náčelníků major generál Charles Dunlap, který s ním chce probrat jeho strategii boje proti Islámskému státu. Prezidenta proto požádá, aby ho co nejdříve seznámil s jeho supertajným plánem. Připomíná, že USA proti IS bojují už šest let a že právě Trumpův plán přináší naději na porážku teroristů.

Když generál odejde, propadne Trump panice. „Velký plán. Google. Co je to Islámský stát," píše Trump do svého počítače. „Panebože, 59 milionů výsledků. Siri, jak zabiju IS?" ptá se Trump svého telefonu. Komici ve scénce naráží na slova Donalda Trumpa, který opakovaně prohlašoval, že současná americká strategie a Blízkém východě je špatná a že on ví, jak džihádisty porazit.

Kromě Dunlapa za Trumpem přichází také Peter Chucksell, vedoucí kampaně v Západní Virginii, kterému prezident slíbil, že dokáže zajistit zaměstnání pro všechny tamní občany. Ten mu také připomíná, že slíbil postavit dlouho zeď na hranici s Mexikem. „Už se nemůžu dočkat, jak se budou Mexičané tvářit, když je donutíte za zeď zaplatit. Prý to bude stát 25 miliard dolarů," přiznává Chucksell. „25 miliard? To nemůže stát tolik. Oh, Bože. Ale buď v klidu, Donalde, Clintonová stále vede průzkumy," utěšuje se Trump ve chvíli, kdy jeho druhá návštěva odejde.

Jako třetí host ve scénce vystupuje neúspěšný republikánský kandidát Mitt Romney v podání Jasona Sudekise. Po velmi dlouhém a velmi nepříjemném potřesení rukou Romney přiznává: „Tohle nebude fungovat." A rychle odchází.

Hned ve dveřích jej střídá Trumpův viceprezident Mike Pence. „Miluju vás, Miku. Vy jste ten důvod, že nikdy nebudu obviněn z vlastizrady. „Pane, máme pár problémů. Demokraté zpochybňují naše plány ohledně nelegálních imigrantů. Říkají, že najít jich 11 milionů bude těžké. A ještě těžší bude je deportovat," vysvětluje Trumpovi jeho pravá ruka. „Tak to možná neuděláme," má jasno prezident. „Neuděláme?" nechápe Pence.

Dalším tématem, které chce probrat, Obamacare. „Jak víte, systém využívá 20 milionů lidí. A možná to znÍ šíleně, ale oni ho ve skutečnosti mají rádi," tvrdí mu Pence. „Tak to necháme, prostě to ponecháme," navrhne Trump. I v tomto případě je ale Pence zděšený. I proto se raději přesune k tématu obvinění Hillary Clintonové. I to si prý ale Trump rozmyslel a nápad shodil ze stolu. „Pane, být prezidentem nebude jednoduché. Ale zvládneme to, pokud budeme společně tvrdě pracovat," utěšuje jej Pence.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.