Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kolín nad Rýnem budou na silvestra hlídat stovky policistů. Pro ženy bude zřízena telefonická linka

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Kolín nad Rýnem - O silvestrovské noci bude v ulicích Kolína nad Rýnem hlídkovat 1500 policistů, tedy desetkrát více než loni. Ženám bude k dispozici zvláštní telefonická linka, na kterou mohou kdykoliv zavolat.

Při loňských oslavách převážně přistěhovalci masově okrádali a obtěžovali ženy. Kvůli incidentům policie přijala přes 1200 trestních oznámení, z toho 513 kvůli činům sexuální povahy, včetně znásilnění. Mezi podezřelými bylo nejvíce Maročanů a Alžířanů. Policie obvinila 333 konkrétních osob. Obžalobu vzneslo zatím státní zastupitelství proti 35 obviněným, většinou kvůli majetkovým trestným činům. Soudy uložily tresty 24 z nich, 18 pravomocně.

"Silvestr 2016 se bude vyznačovat velkou přítomností policie. Cílem je jediné: Aby zdejší občané i návštěvníci mohli bezpečně a pokojně slavit na ulicích, náměstích - a jak je zde v Kolíně zvykem - také na mostech," řekl dnes šéf kolínské policie Jürgen Mathies.

V ulicích čtvrtého největšího města v Německu se poslední noc letošního roku bude pohybovat přes 1500 policistů. Podle Mathiese budou dobře viditelní a připravení reagovat na každý podnět od občanů. Policistům bude v centru Kolína nad Rýnem vypomáhat kolem 600 zaměstnanců pořádkového úřadu a bezpečnostních agentur.

K dalším opatřením patří zákaz odpalování zábavní pyrotechniky na prostranství před kolínským dómem, které bude ohrazeno. Každý návštěvník, který se na něj bude chtít dostat, musí projít kontrolou.

Témata:  Německo policie Německo Silvestr

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy