Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi nasedli do letadla a odletěli na dovolenou. Skončili někde úplně jinde

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Bratislava - Skupina Čechů, který se rozhodla odcestovat do francouzského Nice, má za sebou kuriózní zážitek. Místo své vytoužené destinace se totiž ocitli někde úplně jinde.

Dva páry mladých Čechů měly včera odletět do francouzského Nice. Po přistání letadla se ale zmateně začali rozhlížet kolem sebe. Venku bylo zataženo, sychravo a chladno. Turisté už začali tušit, že je něco špatně. "Prosím vás, my nejsme ve Francii?" rozhlíželi se a ptali personálu.

Češi se následně dozvěděli, kde se vlsatně ocitli. Místo francouzského Nice přistáli v srbském městě Niš. Ve Francii přitom měli rezervované ubytování i pronajaté auto, tady neměli nic. Ukázalo se, že za chybu může hlavní organizátor celé výpravy, který koupi špatné letenky. To nejhorší na ně ale stále čekalo.

Turisté se chtěli obratem dostat zpět domů, dozvěděli se však, že nejbližší zpáteční letadlo poletí až v pátek. V Niš tedy uvízli na pět dní.

Podle zaměstnance Ryanairu, který tento příběh zveřejnil ve slovenském médiu topky.sk, se podobný případ odehrál už v minulosti. Cestovatelé si tehdy také spletli let do Niš s Nice.

Vzpomíná i na jiný kuriózní let. "Dvě dámy se chtěly z Londýna dostat na Rhodos. Po přistání se však divili, že let trval jen hodinu a půl. Neslušely totiž na řeckém ostrově Rhodos, ale ve francouzském městě Rodez," vzpomíná pracovník letecké společnosti.

Témata:  Češi turisté Slovensko letectví a letadla

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy