Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Putin pustil na japonské novináře psa, tuhla jim krev v žilách

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: YouTube

Moskva - Nečekaný zážitek za sebou mají japonští novináři, kteří přiletěli na návštěvu Kremlu za ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Hlava ruské federace na ně "vypustila" psa, což některé ze zástupců médií pořádně vyděsilo.

Japonští novináři se s Putinem setkali v Kremlu několik dní před Putinovou cestou do Tokia. Krátce po zahájení schůzky Putin novinářům žurnalistům ukázal psa jménem Jume, kterého mu darovalo Japonsko v roce 2012 za ruskou pomoc po masivním zemětřesení a tsunami, které zemi zasáhlo v roce 2011.

Čtyřletý pes z druhu Akita ale novináře zřejmě nemá moc v lásce. Jakmile vešel do místnosti, začal na žurnalisty hlasitě štěkat. Ti jen zamrzle stáli a rozpačitě se usmívali. Očividně měli strach se vůbec pohnout.

Putin následně psa před přítomnými novináři nakrmil. Ačkoliv se jedná o na první pohled neškodné gesto, řada novinářů jím byla opravdu vyděšena. Podle zahraničních médií někteří zástupci médií dokonce uvedli, že se opravdu báli.

Jume ale zatím v Rusku zůstane sám a na společnost feny si ještě bude muset nějaký čas počkat. Japonsko totiž minulý týden oznámilo, že jeho ruští kolegové odmítli návrh, že darují Putinovi na jeho blížící se návštěvě dalšího psa.

Putin následně novinářům prozradil, že je šance na urovnání sporu o Kurily, sopečné ostrovy, které se rozkládají mezi ruským poloostrovem Kamčatka a severním japonským ostrovem Hokkaidó. Moskva a Tokio totiž nikdy formálně nepodepsaly smlouvu ukončující druhou světovou válku.

Podle Putina ale tato šance závisí na různých faktorech včetně "pružnosti našich partnerů". Očekává se, že v této záležitosti dojde k průlomu na konci týdne, kdy se Putin v Japonsku setká s japonským premiérem Šinzóem Abem.

Témata:  Vladimír Putin Rusko Japonsko

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy