Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo na hranicích s Rakouskem posílilo kontroly

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Německo ode dneška zavádí namátkové kontroly na třech důležitých dálničních hraničních přechodech s Rakouskem, jež hojně užívají i čeští řidiči.

Opatření je zaváděno na základě tlaku bavorské zemské vlády kvůli obavám z obnovení migračního tlaku, který loni do Německa přivedl na milion uprchlíků hlavně ze Sýrie, Iráku a Afghánistánu.

Kontroly se týkají přechodů na dálnici A3 u Pasova, na dálnici A8 u Salcburku a A93 u Kufsteinu. Spolkové policie je podle nedávné dohody bavorského ministra vnitra Joachima Herrmanna a spolkového ministra vnitra Thomase de Maizièra připraveno pomoci na sto bavorských policistů ze zásahových jednotek.

Herrmann je pro co možná nejcelistvější kontrolu hlavních dopravních cest do země. "Je velmi, velmi důležité dál snížit množství ilegálních vstupů a udělat Německo celkově bezpečnějším. Musíme přijmout odpovídající opatření pro budoucnost," řekl minulý týden.

Nadále sice zůstane u namátkových kontrol, důležité ale podle ministra je, že na velkých přechodech budou prováděny bez přerušení ve dne v noci.

Témata:  Německo hranice Rakousko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy