Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nevšední zážitek: Irové se opili, probudili se v pevnosti u Islámského státu

Irák
Irák
Foto: cabinet.gov.krd

Daquq – Dva irští výletníci prožili velmi děsivé chvíle. Na svých cestách se pořádně opili, se zděšením pak zjistili, že se ocitli na vojenské základně Pešmergů, kteří v Iráku bojují proti Islámskému státu. Informuje o tom irská verze serveru The Mirror.

William Meara (26) a Craig Reynolds (24) poslední dva měsíce strávili na cestě po celém Blízkém východě. V Iráku se jednu noc velmi opili a spřátelili se s kanadským bojovníkem za svobodu, který byl součástí skupiny kurdských bojovníků, píše The Irish Mirror.

Ranní probuzení ale bylo pro dva Dubliňany hodně tvrdé. Zjistili totiž, že byli převezeni do pevnosti Pešmerků Daquq nedaleko Kirkúku.

Two Irish dudes got hammered drunk and woke up on the front lines fighting ISIS with the Kurds https://t.co/NKEcVjKQCi pic.twitter.com/3NOX98lOUJ

— Barstool Sports (@barstoolsports) 15. prosince 2016

 

Meara uvedl, že je Kanaďan v noci seznámil s dalšími jeho přáteli. „Druhý den ráno se rozhodl, že by nás pozve, abychom se přidali následovali jej do přední linie. Museli jsme mu něco říct, když jsme s ním v noci mluvili a tak dostal tento nápad," přiznává Ir.

„Než jsme si to vše stačili uvědomit, setkali jsme se se všemi vysoce postavenými úředníky skupiny. Byl mezi nimi i velitel tamní oblasti. Bylo to naprosto děsivé, abych byl upřímný. Byla to pravděpodobně jedna z nejděsivějších věcí, které jsem kdy udělal," uvedl.

Dvojice cestovatelů zveřejnila své fotografie na internetu. „Snažil jsem se fotit, ale žádali mě, aby v pozadí nebylo nic vidět. Říkali, že je to důležité. Mluvili jsme s kluky na základně a oni se rozhodli, že není bezpečné, abychom byli tam, protože jsme neměli žádný vojenský výcvik," dodal Meara.

Témata:  Irák Kurdové Islámský stát

Související

Aktuálně se děje

20. září 2024 15:11

Hvězdný týden: Ryan Reynolds září v New Yorku, Heidi Klum a Vergara na červeném koberci a mnoho dalších

Usměvavý Ryan Reynolds okouzlil New York, zatímco Heidi Klum zazářila na červeném koberci! Celebrity mají za sebou další pracovní povinnosti. 

Zdroj: Adam Skála

Další zprávy