Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Duda chce klid v Polsku. Dnes se sejde s opozicí

Andrzej Duda
Andrzej Duda
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Varšava - Polský prezident Andrzej Duda se kvůli protestům v metropoli během dneška sejde s představiteli opozice. Informoval o tom polský list Rzeczpospolita.

První schůzku měl Duda s předsedou strany Moderní Ryzsardem Petru, sdělil mluvčí prezidenta. Duda, který byl do svého zvolení prezidentem členem vládní strany Právo a spravedlnost (PiS) v sobotu uvedl, že je připraven plnit ve sporu úlohu prostředníka.

"Je to důsledek včerejšího prohlášení prezidenta, že chce být prostředníkem," řekl mluvčí Marek Magierowski. Dudu podle jeho slov dnes čekají ještě tři schůzky. Bude jednat se šéfem Polské lidové strany (PS) Wladyslawem Kosiniakem-Kamyszem, předsedou uskupení Kukiz'15 Pawlem Kukizem a šéfem nejsilnější opoziční strany Občanská platforma (PO) Grzegorzem Schetynou.

První setkání s předsedou strany Moderní již skončilo. Její předseda Petru polským médiím řekl, že s prezidentem hovořili o regulaci médií a také o kontroverzním schválení rozpočtu.

Témata:  Polsko demonstrace v Polsku Andrzej Duda

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy