Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba v islámském centru v Curychu. Zranění utrpěli tři muži

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Curych - V největším švýcarském městě Curychu se dnes střílelo. Při útoku v islámském centru byli zraněni tři lidé, dva jsou zraněni těžce. Po pachateli útoku, kterým je nejspíš 30letý muž, se intenzivně pátrá.

Policie celou oblast uzavřela, informoval web listu Tages Anzeiger. Počet zraněných potvrdila městská policie, podle které jde o dospělé osoby.

Nedaleko od místa činu pak policie našla mrtvého člověka, i když není jasné, zda nález s incidentem souvisí, informoval web švýcarského listu Tages Anzeiger. 

At least three hurt in shooting near Islamic center in Zurich, police says https://t.co/W8kKa8WKEl pic.twitter.com/D0uP5Y2zOR

— Fox News (@FoxNews) 19. prosince 2016

 

K činu došlo v muslimské modlitebně v blízkosti hlavního nádraží ve městě. Strážci zákona uzavřeli přilehlé ulice v oblasti.

Policie hledá pravděpodobného útočníka na muslimy, kterým je podle svědků zhruba 30letý muž v tmavém oblečení a čepici. Pachatel vstoupil do modlitebny, kde postřelil tři muže ve věku 30, 35 a 56 let.

V islámském centru tou dobou bylo celkem deset osob, hlavně ze Somálska, Eritreje a severozápadní Afriky.

Curych je největší švýcarské město a současně finanční centrum země. V celém Švýcarsku žije asi 400.000 muslimů.

Témata:  Švýcarsko muslimové střelba

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy