Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Moskvě budou o Sýrii jednat ministři Ruska, Turecka a Íránu

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva- V ruské metropoli se dnes bude konat plánovaná třístranná schůzka ministrů zahraniční a obrany Ruska, Turecka a Íránu o situaci v Sýrii.

Podle agentury AP to potvrdil ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

Moskva a Teherán vystupují na syrském bojišti jako spojenci prezidenta Bašára Asada, kterému naposledy pomohly dobýt strategicky důležité město Halab (Aleppo) na severu Sýrie. Ankara naopak patří k ostrým kritikům Damašku.

Právě o Halabu podle svědků hovořil vrah ruského velvyslance Andreje Karlova, kterého identifikovaly turecké bezpečnostní složky jako ankarského policistu. Před vraždou stál za zády velvyslance, který pronášel zahajovací projev, a tvářil se, jako by se staral o jeho bezpečnost.

Poté Karlova střelil do zad. Podle tureckých médií místní tajné služby nyní ověřují, zda útočník patřil k radikální Frontě dobytí Sýrie, dříve zvané An-Nusra, ke které se podle očitých svědků přihlásil.

Témata:  Rusko Turecko Sýrie Írán

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 13:41

Je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi, řekl Lipavský

Podle šéfa české diplomacie Jana Lipavského je ruský imperialismus největší hrozbou pro bezpečnost a je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi. Uvedl to po jednání s maďarským ministrem zahraničí Péterem Szijjártem v Budapešti. Szijjártó potvrdil postoj Maďarska, které není ochotno dodávat zbraně Ukrajině.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy