Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Berlín po útocích uzavřel vánoční trhy

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Vánoční trhy v Berlíně zůstanou dnes z piety k 12 pondělního útoku zavřené. Všude jinde v Německu ale pokračují. Berlín nebude rušit velkou silvestrovskou oslavu u Braniborské brány.

"Bez ohledu na to, co se budeme dozvídat o motivech pachatelů a pozadí jejich činů, nesmíme si nechat a nenecháme si vzít naši svobodu," uvedl spolkový ministr vnitra Thomas de Maiziére.

Konkrétním bezpečnostním opatřením, které si návštěvníci vedle zvýšené policejní přítomnosti mohou povšimnout, je rozmístění betonových bariér kolem vybraných velkých adventních tržišť. Takovéto zábrany dnes úřady nechaly vybudovat například v Drážďanech.

Kvůli pondělnímu útoku nebude v Berlíně zrušena velká silvestrovská oslava. "S žádným odřeknutím se nepočítá," sdělila mluvčí pořadatelské organizace KIT Group. Na to, zda bude kvůli pondělní krvavé události nutné učinit nějaké závěry, "se v klidu podíváme v příštích dnech", dodala.

Témata:  Německo Vánoce Berlín teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 18:54

Fiala řekl, že Ukrajina dostane první munici z české iniciativy v červnu

Ukrajina by mohla dostat první dělostřelecké granáty pořízené v rámci české iniciativy v červnu, řekl premiér Petr Fiala (ODS) po středečním jednání v sídle NATO. Podle Fialy se již podařilo najít půl milionu kusů munice. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy