Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Italští záchranáři z moře vytáhli 300 migrantů, 6 na cestě zemřelo

Itálie zachraňuje uprchlíky
Itálie zachraňuje uprchlíky
Foto: UNHCR

Řím – Italská pobřežní stráž dnes ze ze čtyř plavidel ve Středozemním moři zachránila asi 300 migrantů. Uvedla to agentura Reuters.

Pokračuje tak trend rekordního přílivu uprchlíků do Itálie. Šest běženců na cestě do Evropy zemřelo. Národnost přeživších ani mrtvých úřady neuvedly.

Migranty podle agentury AFP převážely tři gumové čluny a dřevěná loďka. Na jejich záchraně se kromě lodě italského námořnictva podílely i dva soukromě vlastněné remorkéry a dva motorové čluny pobřežní stráže italského ostrova Lampedusa.

Celkový počet běženců, kteří dorazili do Itálie na palubách lodí ze severní Afriky, letos podle čísel italských úřadů překonal předchozí rekord z roku 2014. Letos se do země dostalo více než 171.000 uprchlíků, před dvěma lety to bylo jen něco málo přes 170.000 za celý rok.

Témata:  Itálie uprchlíci

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy