Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kolínská policie má průšvih: Policistky střežily vánoční trh s nenabitými samopaly

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín – V reakci na pondělní útok v Berlíně posílila německá policie bezpečnost adventních akcí po celé zemi. Jak ale odhalila fotografie, jeden z trhů v západoněmeckém Kolíně nad Rýnem střežila dvojice policistek se samopaly, které nebyly nabité.

Fotografie zveřejněná v deníku Kölner Stadt-Anzeiger odhalili pochybení dvou policistek. Policie ve vysvětlení uvedla, že to byla chyba a že tento případ je ojedinělý.

Obě hlídkující policistky, které měly zásobníky uložené v kapse neprůstřelných vest, čeká vysvětlující pohovor s nadřízenými. „Bylo vydáno jasné nařízení, že zbraně musejí být u vstupu na vánoční trhy připraveny k použití," uvedla policie.

„Pokud by se něco stalo, nebyly by schopné poskytnout nutnou bezpečnost nejen ostatním, ale ani sobě," uvedl k případu policejní mluvčí Wolfgang Baldes.

Kolínská policie sice uvedla, že událost byla ojedinělá, přesto ale poskytla instruktáž k zacházení se samopaly všem ostatním hlídkám.

Témata:  Německo policie Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy