Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá policie zadržela dva cizince. Plánovali útok v nákupním centru

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - V západoněmeckém městě Oberhausen byli dnes ráno zadrženi dva bratří z Kosova. Policie je podezřívá z přípravy útoku v nákupním a zábavním komplexu CentrO. Podle médií není jasné, v jaké fázi příprav atentát byl, ani kdy k němu mělo dojít.

Dvojice ve věku 31 a 28 let byla zadržena dnes brzy ráno po zásahu zvláštní jednotky v nedalekém městě Duisburg. Policie prohledala několik bytů a vozů ve čtvrtích Marxlohe a Bruckhausen. Dostala tip od tajných služeb.

Komplex CentrO je jedním z největších podobných středisek v Německu. "Intenzivně nyní vyšetřujeme, v jaké fázi přípravy byly a zda se na nich podílely i další osoby," uvedla policie.

Policisté v civilu i v uniformách byli ve čtvrtek večer vysláni střežit středisko i nedaleký vánoční trh ve městě ležícím v průmyslové oblasti Porúří. Po uzavření trhů i nákupního centra se přítomnost policistů snížila.

Podle ní případ s berlínským útokem nesouvisí. "Neexistuje žádná spojitost s případem Amri kromě toho, že má (případ) islamistické pozadí," uvedl mluvčí policie ze západoněmeckého Essenu.

Policisté v civilu i v uniformách byli ve čtvrtek večer vysláni střežit středisko i nedaleký vánoční trh ve městě ležícím v průmyslové oblasti Porúří. Po uzavření trhů i nákupního centra se přítomnost policistů snížila.Nákupní centrum CentrO, v němž je více než 250 obchodů, se podle policie dnes otevře jako v běžný pracovní den.

Témata:  Německo policie Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy