Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mezi útokem v Berlíně a vraždou chlapce v Hamburku je spojitost? Policie prověřuje stopy

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Hamburk - Podle informací listu Hamburger Abendblatt (HAB) policie prověřuje možnou spojitost atentátu na berlínský vánoční trh s nedávnou vraždou 16letého mladíka. K oběma útokům se přihlásil Islámský stát (IS), úřady ale mají pochybnosti.

Chlapce zavraždil 16. října pod Kennedyho mostem na břehu řeky Alster v Hamburku zatím neznámý útočník. Hocha zezadu několikrát bodl do zad a jeho přítelkyni skopl do řeky. Chlapec krátce po převozu do nemocnice zraněním podlehl.

Podle hamburských kriminalistů existuje podobnost mezi identikitem, který sestavili na základě výpovědi napadené dívky, a podobou Tunisana Anise Amriho, kterého německá policie hledá v souvislosti s pondělním útokem na vánoční trh v Berlíně. "Je to další stopa, kterou sledujeme," řekl dnes HAB policejní mluvčí Timo Zill.

Pochybnosti o tom, že by byl pachatel členem IS, měli policisté především proto, že v oznámení, v němž se radikálové k činu přihlásili, hovořili o dvou pobodaných. Dívka ale žádné zranění neutrpěla.

Témata:  Německo Islámský stát

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy