Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tunisan Amri je stále v Berlíně. Podle policie má poraněný obličej

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Tunisan Anis Amri, který spáchal pondělní útok na vánoční trh v německé metropoli, je patrně stále v Berlíně. S odvoláním na vyšetřovatele to dnes napsal server listu Tagesspiegel. Pokud se o Vánocích chystáte do Německa, připravte se na přísná bezpečnostní opatření.

Jedním z důvodů přesvědčení vyšetřovatelů jsou zranění, která má údajně Amri v obličeji. Ta by při delší cestě byla nápadná. Policie varovala všechny berlínské nemocnice a pohotovosti.

Podezření, že je Tunisan stále v německé metropoli, posílily i záběry kamery, která ho ve zdejší čtvrti Moabit zachytila zhruba osm hodin po útoku.

 

Tagesspiegel dnes také napsal, že jen v Berlíně po Amrim pátrají tisíce policistů, několik stovek je jich přitom vyčleněno výhradně na tento úkol. I velká část řadových policistů přitom nyní nosí neprůstřelné vesty a má při sobě automatické zbraně.

Kvůli pondělnímu útoku zavádí německá policie přísnější opatření i ve vánoční dopravě. Na letištích a nádražích posiluje ostrahu. Policisté se ve zvýšené míře zaměří také na 30kilometrové pásmo u německých hranic.

Témata:  Německo teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně policie Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy