Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zabíjel Tunisan Amri už dříve? Možná má na svědomí i vraždu šestnáctiletého chlapce

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Berlín – Tunisan Anis Amri možná na vánočních trzích v Berlíně nevraždil poprvé. Podle serveru The Sun policie prověřuje možnost, že už v říjnu zabil šestnáctiletého chlapce v Hamburku. Mladík byl ubodán, k útoku se tenkrát také přihlásil Islámský stát, konkrétní pachatel ale dopaden nebyl.

Policisté podle listu věří, že by mohl mít Amri na svědomí i brutální útok v Hamburku. Při incidentu napadl neznámý útočník chlapce a jeho patnáctiletou dívku pod mostem na břehu řeky Alster. Hocha zezadu několikrát bodl do zad a jeho přítelkyni skopl do řeky.

Zatímco dívce se podařilo uniknout, chlapec krátce po převozu do nemocnice zraněním podlehl.

K činu se přihlásil Islámský stát, podle kterého pachatel „provedl čin v reakci na výzvu útočit na občany zemí koalice (bojující proti IS)“. Popis pachatele byl jen velmi stručný, podle tiskových agentur to byl muž byl „jižního vzhledu" ve věku 23 až 25 let a na tvářích měl strniště.

#Hamburg – Suche nach Alster-Killer. @PolizeiHamburg vermeldet: Weiterhin kein Durchbruch bei den Ermittlungen! pic.twitter.com/YQKE9X7nLg

— Thomas Knoop (@Thomas_BILDde) 7. listopadu 2016

 

Vražda až dosud nebyla vyřešena, podle tehdejšího vyjádření policie ale mohl být útočníkem takzvaný „vlk samotář“.

Německý list Berliner Zeitung uvádí, že detektivové našli podobnosti mezi popisem vraha a Tunisanem Amrim. „Jde o další stopu, kterou budeme následovat," potvrdili deníku detektivové.

Témata:  Německo vražda Anis Amri

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy