Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němci propustili dva Kosovany. Měli připravovat útok, ale důkazů bylo málo

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Německá policie pro nedostatek důkazů dnes propustila dva Kosovany, které zadržela v pátek kvůli podezření z přípavy útoku v nákupním centru ve městě Oberhausen. Spojení Kosovanů s berlínským teroristou Anisem Amrim vyšetřovatelé vyloučili již v pátek.

Podle policejního mluvčího se navzdory intenzivnímu šetření nepotvrdilo, že by bratři z Kosova představovali konkrétní hrozbu. Mluvčí ale zdůraznil, že každá taková informace z bezpečnostních složek musí být brána vážně.

Dvojice ve věku 31 a 28 let byla zadržena v pátek brzy ráno po zásahu zvláštní jednotky v nedalekém městě Duisburg. Policie prohledala několik bytů a vozů ve čtvrtích Marxlohe a Bruckhausen.

Policisté jednali na základě informace od tajných služeb, které se dozvěděly o útoku plánovaném na nákupní a zábavní komplex CentrO.

Témata:  Německo policie Německo

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Mark Rutte

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.