Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Smutný osud: Na palubě ruského letadla zahynuli mladí snoubenci

Alexandrovci odstartovali turné. Brněnské premiéře přihlíželo více než 7.000 diváků.
Alexandrovci odstartovali turné. Brněnské premiéře přihlíželo více než 7.000 diváků.
Foto: Tom Svoboda

Soči - Na palubě letadla, které se zřítilo nedaleko ruského Soči, bylo kromě členů souboru Alexanderovci také devět novinářů nebo devatenáctiletá ruská baletka Lilia Pyryjeva. Tragicky také zahynuli mladí snoubenci.

Ruská média postupně odhalují tragické příběhy cestujících ze zříceného ruského letadla, které dnes dopadlo do Černého moře.

Na palubě byli vedla členů armádního souboru Alexandrovci i tanečníci. Zahynula například krásná baletka Lilia či snoubenci a tanečníci Ralina Gilmanovová (22) s Michailem.

Ralina a Michail se podle serveru Mirror setkali v roce 2014. Brzy se měli brát. O jejich osudu nejsou žádné zprávy, jejich těla dosud nebyla identifikována, je ale téměř nemožné, aby nehodu přežili.

Na palubě letounu bylo také devět novinářů - včetně známého reportéra televizní stanice Zvezda Pavla Obukhova. Zpěvák Alexander Shutko (30) poslal jen několik minut před pádem letadla fotografii svým blízkým.

Pád letounu TU-154 nepřežil zřejmě vůbec nikdo, zemřelo všech 92 lidí na palubě, včetně osmi členů posádky. Největší část obětí připadá na armádní kapelu Alexandrovců. Těch bylo na palubě celkem 64.

Na palubě ale byli i další ruští armádní nebo političtí činovníci a také skupina devíti ruských novinářů. Let mířil na ruskou vojenskou základnu v syrské Latákíji. Umělci měli ruským vojákům nasazeným v Sýrii zpříjemnit přelom roku a pravoslavné vánoce.

Témata:  Alexandrovci Rusko letecké nehody zřícení letadla Tu-154 s Alexandrovci

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy