Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin s Medvěděvem plánují změnu ve státním řízení Ruska, už odsouhlasili řadu změn

Vladimír Putin
Vladimír Putin
Foto: kremlin.ru

Moskva - Rusko má před sebou velkou reorganizaci v systému státního zřízení. Prezident Vladimir Putin na doporučení předsedy vlády Dmitrije Medvěděva odsouhlasil řadu změn.

Medvěděv napsal Putinovi dopis, v němž konstatuje, že současný systém státního zřízení v Rusku udržuje sovětské rysy, opírá se o dřívější praktiky kontroly a funguje pouze na základě setrvačnosti. Putin s tím podle listu Vedomosti souhlasí.

"Takový návrh skutečně existuje a prezident souhlasil s tím, že má být propracován. Práce nyní probíhá, ale konkrétní výsledky zatím nejsou," potvrdil rukým médiím tiskový mluvčí Dmitrij Peskov. 

List Vedomosti tvrdí, že Medveděvův návrh určuje klíčové ukazatele efektivity pro každé ministerstvo a formuje návrhy pro státní moc s ohledem na veřejné hodnocení její činnosti. Ministři tak ve výsledu mají nést osobní odpovědnost za efektivitu resortu a ne pouze referovat o splněných úkolech. 

Témata:  Rusko Vladimír Putin Dmitrij Medveděv

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy