Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zaplatíte za všechno, odpálíme bomby, vyhrožují uprchlíci

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Janov - „Donutíme vaše děti, aby zaplatily." Právě těmito slovy vystrašil muž ze Senegalu cestující v autobuse v italském Janově. Vyhrožoval jim, že afričtí migrati ve městě odpálí bomby. Později se ukázalo, že běženec není pro policii neznámá postava. Případem už se zabývá také protiteroristický útvar.

Osmatřicetiletý muslimský přistěhovalec slíbil, že Afričané zahájí teroristické útoky v Itálii. Odkazoval se přitom na berlínský teroristický útok, ke kterému došlo minulé pondělí a při kterém najel kamion řízený Tunisanem Anisem Amrim do davu lidí na vánočním trhu. „Připravíme tady v Janově bombu, abyste také měli veselé Vánoce,“ hrozil Senegalec. Jeho slova cituje server Breitbart s odkazem na italský server Liguria Notizie.

„Donutíme vaše děti, aby za všechno zaplatily. Nejsou to jen Tunisané, keří vědí, jak tyhle věci udělat,“ tvrdil lidem migrant. Pasažéři kvůli jeho slovům začínali panikařit. Poté, co muž slovně napadl cestující i řidiče autobusu, na něj šofér zavolal policii. Když strážníci nastoupili do vozidla, překvapený migrant podle italských médií pouze vykoktal: „Policie.. Veselé vánoce i vám.“ Pak kolem sebe začal mlátit rukama a hlavou a nohama opakovaně udeřil do autobusu.

Vyšetřování odhalilo, že tento člověk už byl při několika příležitostech zadržen. I když jde o ilegálního přistěhovalce se záznamem z přitěžující loupeže, soudci nechali rodáka ze Senegalu volně se pohybovat po městě, stačilo mu pouze podepsat potřebné dokumenty. Tento incident byl zaznamenán také italskou protiteroristickou agenturou, která se nyní zahájila další vyšetřování ilegálního migranta.

Itálii se až dosud vyhýbaly teroristické útoky podobné těm ve Francii, Belgii, Velké Británii a Německu. Migranti v Itálii jsou však zároveň často nespokojeni se vším, počínaje výší kapesného od daňových poplatníků, po hotely, potraviny i oblečení, které jim poskytují charity, Něktří si dokonce stěžovali, že nemají k dispozici televizi v každé ložnici.

Už v listopadu se Afričané vzbouřili a terorizovali obyvatele města Turín na protest, že jim italští daňoví poplatníci neposkytli „slušný život". „Italové - řekněte svým dětem, že nejsme psi. Udržujte je v klidu, protože naše trpělivost dříve nebo později skončí,“ varoval jeden z migrantů.

Témata:  Itálie uprchlíci

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy