Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Černá Hora vydala mezinárodní zatykač na pět pučistů

Černá Hora
Černá Hora
Foto: Pixabay

Podgorica - Úřady Čern Hory vydaly mezinárodní zatykač na dva Rusy a tři Srby, kteří se údajně podíleli na přípravě převratu během říjnových voleb v zemi. V kauze již bylo zatčeno 20 lidí, někteří z nich byli ale již z vazby propuštěni.

Ruští nacionalisté spolu s několika Černohorci a Srby podle prokuratury plánovali, že během říjnových voleb vtrhnou do černohorského parlamentu, zabijí premiéra Mila Djukanoviče a uvedou k moci proruskou koalici.

"Zatykače se týkají zadržení dvou občanů Ruska a tří občanů Srbska v souvislosti s vytvořením zločinecké organizace a s terorismem," prohlásila černohorská prokuratura.

Média již dříve ruské občany identifikovala jako Eduarda Širokova a Vladimira Popova. Jeden ze Srbů byl identifikován jako Nemanja Ristić, který se 12. prosince během návštěvy šéfa ruské diplomacie v Bělehradě objevil na fotografii poblíž ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova. Jména dalších dvou Srbů nebyla zveřejněna.

Témata:  Černá Hora

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy