Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Berlíně zatkli muže z Tuniska. Je podezřelý z napojení na Amriho

Anis Amri
Anis Amri
Foto: Reprofoto YouTube

Berlín - V Berlíně byl zadržen Tunisan (40), který je podezřelý ze spojení s teroristou Anisem Amrim. Ten v pondělí 19. prosince 2016 najel kamionem do lidí na vánočním trhu v centru německé metropole a 12 jich zabil.

Na stopu Tunisanovi přišli vyšetřovatelé zřejmě analýzou Amriho komunikace. Jeho mobil před tím nalezli v kamionu, jenž byl použit při útoku na vánoční trh.

Muž žil v Berlíně a úřady prohledaly jeho byt a obchodní prostory v areálu bývalého letiště Tempelhof, které město využívá pro ubytování uprchlíků.

Při masakru v Berlíně vedle Češky Naďi Čižmárové zahynul také Polák, jehož kamion byl k útoku zneužit a další tři cizinci z Itálie, Izraele a Ukrajiny. O život přišlo také sedm Němců. Dalších téměř 50 osob z různých zemí světa utrpělo zranění.

Témata:  Německo Anis Amri

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy