Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stovky policistů a vrtulníky nad hlavami? Kolín nad Rýnem představil po loňském skandálu plány na Silvestra

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Kolín nad Rýnem - Radnice a policie v západoněmeckém Kolíně nad Rýnem dnes představily bezpečnostní opatření pro silvestrovské oslavy. Plány se ještě na poslední chvíli upravovaly kvůli teroristickému útoku v Berlíně 19. prosince.

Kvůli obavám z toho, že by se mohli najít radikálové, kteří by chtěli čin atentátníka z německé metropole napodobit, bude policie pomocí betonových zábran blokovat některé ulice.

"Poslední dva týdny nám ukázaly, jak křehká může být naše bezpečnost," řekl kolínský policejní prezident Jürgen Mathies.

V historickém centru města bude hlídkovat kolem 1500 policistů. To je asi desetkrát více než v minulém roce. Kromě zemské policie se na zajištění bezpečnosti na nádražích a ve vlacích bude podílet také policie spolková. K dispozici budou strážcům zákona také vrtulníky.

Policie dosud v Kolíně nad Rýnem přijala přes 1200 trestních oznámení kvůli silvestrovské noci 2015, z toho více než 500 právě kvůli sexuálním deliktům včetně znásilnění.

Témata:  Německo Silvestr policie Německo

Aktuálně se děje

17. května 2024 15:50

ODS rozhodne o případném vyloučení Novotného ze strany v červnu

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy