Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Arabský svět je na nohou: Ženy tancovaly v baru, pátrá po nich komando

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Džidda - Muslimové v Saúdské Arábii jsou na nohou. Pobouřilo je video, na kterém skupina žen tančí a pije alkohol v jednom z místních barů. Po účastnicích večírku nyní pátrají speciální jednotky.

Saúdská Arábie je kozervativní země a odmítá veškeré projevy, které jsou na Západě považovány za normální. Důkazem je reakce na video, které bylo natočeno v jednom z barů ve druhém největším saúdskoarabském městě Džidda.

Na záběrech, které se objevily na internetu a následně byly staženy, je patrná skupina mladých dívek, které tancují, pijí a baví se s muži. Nemají na sobě tradiční muslimský oděv, ale obyčejné oblečení, které by v západních zemích nikoho nepřekvapilo.

Ženy se však proti víře provinily hned několikrát. Arabské země nepřipouští pití alkoholu, konverzaci žen s cizími muži ani nenošení tradičního oděvu. Ženám nyní hrozí trest odnětí svobody nebo zbičování.

Tamní policie ví, že jednou z žen byla Libanonka a další dvě byly její kamarádky. Do akce proto povolala speciální komando, které se snaží lokalizovat bar, v němž se akce odehrála, a ženy najít.

Témata:  Saúdská Arábie muslimové

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy