Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Izrael nebude nadále vydávat mrtvá těla palestinských útočníků rodinám

Izrael
Izrael
Foto: Pixabay

Jeruzalém - Izrael se rozhodl, že nebude vydávat těla palestinských radikálů z hnutí Hamas jejich rodinám.

Místo toho útočníky pohřbí, uvedla agentura AFP. Kabinet premiéra Benjamina Netanjahua tak rozhodl nedlouho poté, co Hamas zveřejnil video zobrazující ironickou narozeninovou party pro izraelského vojáka Orona Šaula, který byl podle armády zabit během války v Gaze v roce 2014.

"Kabinet diskutoval o současné politice týkající se zacházení s těly teroristů z Hamasu zabitých během teroristických útoků a rozhodl, že jejich těla nebudou vracena, ale budou pohřbena," uvedl Netanjahův úřad na svém twitterovém účtu.

Detaily o pohřbívání radikálů nebyly zveřejněny. Vláda nicméně rovněž řešila způsoby, jak dostat zpátky ostatky vojáků zabitých během letní války v Gaze před více než dvěma lety a jak dosáhnout propuštění dvou izraelských civilistů, které nejspíš Hamas zadržuje.

Témata:  Izrael Palestina

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy