Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Děti vyhoštěných ruských diplomatů dostaly pozvání do Kremlu

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Děti 35 ruských diplomatů vypovězených ze Spojených států si užijí návštěvy Kremlu. Pozvání dostaly ještě na palubě letounu z prezidentské letky, kterým se dnes spolu s rodiči vrátily z USA do Moskvy.

Pozvání rodin diplomatů k novoročnímu stromku v Kremlu bylo učiněno jménem prezidenta Vladimira Putina. Ten do Kremlu podle serveru ura.ru pozval také děti amerických diplomatů působících v Moskvě. Nový rok patří v Rusku mezi vůbec největší svátky.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová už dříve uvedla, že rozhodnutí USA se ve skutečnosti týká 96 Rusů a Rusek - nejen vypovězených diplomatů, ale i jejich blízkých.

Oslava v Kremlu má zřejmě kompenzovat skutečnost, že ruským diplomatům a jejich rodinám pokazilo novoroční svátky čtvrteční nařízení amerických úřadů, aby do 72 hodin opustili Spojené státy. Washington to zdůvodnil údajnými ruskými hackerskými útoky na cíle v USA.

Témata:  Rusko Vladimír Putin diplomacie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy