Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Migranti se bouří, v táboře propukly ostré nepokoje. Změstnanci se museli zabarikádovat

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Benátky - Italská policie v noci na dnešek zasahovala v uprchlickém táboře nedaleko severoitalských Benátek, kde po smrti mladé ženy z Pobřeží slonoviny.vypukly nepokoje. Zaměstnanci se před rozzuřenými migranty museli schovat. Zranění nikdo z nich neutrpěl.

Nepokoje vypukly v pondělí večer uprchlickém zařízení v obci Cona, asi 30 kilometrů jihozápadně od Benátek. Žadatelé o azyl na protest proti životním podmínkám v táboře zapalovali dřevené desky a další vybavení.

25 zaměstnanců tábora se před nimi schovali v kancelářích, ze kterých je policie vysvobodila až dnes kolem druhé hodiny ranní.

Na počátku protestů stála smrt 25leté ženy z Pobřeží slonoviny, kterou našli v bezvědomí ve sprše. Při následném převozu do nemocnice žena zemřela. Migranti správcům azylového zařízení vyčítali, že jí dostatečně rychle nepřivolali pomoc.

V záchytném středisku v prostorách bývalé vojenské základny žije asi 1000 běženců. Přilehlá obec Cona má kolem 3000 obyvatel.

Témata:  uprchlíci Itálie

Aktuálně se děje

8. května 2024 19:17

Zemřela Susan Bucknerová, hvězda filmu Pomáda

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy