Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ukrajinu je třeba rozdělit. Je tam několik milionů lidí, které nejde napravit. Ty je třeba zlikvidovat, burcuje ruský politik

Ukrajina, ilustrační foto
Ukrajina, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Moskva – Ruský ekonom a analytik  Michail Chazin, který v minulosti působil i jako úředník v administrativě prezidenta Ruska, nastínil svou vizi budoucnosti Ukrajiny. Na jeho přednášku upozornil server Ukraine Today, video jeho řeči s českými titulky se objevilo také na YouTube.

Příchod Donalda Trumpa do Bílého domu podle něj mění stávající situaci. „Trum podporuje regionalizaci světa, Ukrajina by měla být zahrnuta do ruské sféry vliv,“ tvrdil Chazin na přednášce skupiny „Ruský prostor“. „Dále vše závisí na tom, co budeme chtít. Chceme zachovat Ukrajinu jednotnou, ale loajální k Rusku? Pak musíme vrátit Donbas a zároveň změnit vedení v Kyjevě. Dále je to všechno banalita, začíná kontrapropaganda,“ tvrdil s tím, že obyvatelé rozhodně jásat nebudou. „Je tam několik milionů lidí, které nejde napravit. Ty je třeba zčásti zlikvidovat, zčásti vyhnat,“ udeřil analytik.

Další možností, o které v přednášce mluvil, je rozdělení Ukrajiny. Dokonce nastínil i to, jak by toto dělení území mělo vypadat. „Novorusko, tedy veškeré území od Charkova k Oděské oblasti. Může tam být Záporožská, Dněpropetrovská. Novorusko musí být připojeno k Rusku jednotlivými oblastmi. S úplnou denacifikací a deukrajinizací. S úplným zákazem používání ukrajinského písma, ukrajinských textů, televizních pořadů v ukrajinštině, výuky ukrajinského... Zkrátka úplný zákaz,“ vysvětluje rázně Chazin.

„A celý ten sever Ukrajiny od Sum do Kyjeva. Černigov a další se musí stát zemědělským státem podobným jako Maďarsko v 70. letech. Bez armády, bez průmyslu, ryze zemědělským… Bude tam přebytečné obyvatelstvo. To ať jde na Dálný východ. Potřebujeme pozvednout naši zem,“ navrhuje ekonom.

Plán má i s oblastmi na západě. „Musíme je prostě předat Polsku. Vzít celou banderovštinu a předat ji Polákům s tím, že v rámci sfér vlivu bude Polsko také naše. Musíme si něčím zajistit polskou loajalitu a něčím je zaměstnat. Budou mít práci na nějakých 200 let. A budou loajální, veselí a tak dále,“ uvedl s tím, že když to řekl Polákům, odpověděli mu: „Vy nás hodně nemáte rád“. Pak se jich tedy zeptal, zda by tyto nabídnuté oblasti odmítli. „Oni na to: Ne, samozřejmě se to nesmí, my si je vezmeme. A je to,“ radoval se Rus.

Jediný problém podle něj spočívá v tom, že všechny tyto plány lze provést pouze při změně politické situace. „Jakmile se změní, něco uděláme. Vynasnažím se,“ uzavřel. 

Témata:  Rusko Ukrajina

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy