Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z legendy vytvořili park plný penisů, tam radši své děti neberte

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Soul - Do jihokorejského parku Haesindang děti na piknik asi nevezmete. Dekorace totiž tvoří sochy penisů, které ale slouží i jako lavičky nebo informační cedule. Za desítkami falických symbolů se skrývá zvláštní legenda.

V Jižní Koreji se nachází jeden z nejbizarnějších parků na světě. V rezervaci Haesindang u vesnice Sinnam se červenají hlavně ženy, je totiž plný falických symbolů (zde). Návštěvníci v něm najdou sochy penisů (zde) všech tvarů i barev, na některých si můžete posedět, jiné zase skrývají poučení.

Parkem zní často smích, k jeho založení se však pojí tragická legenda. Rybář Haesindang nechával svou snoubenku na pobřeží na kamenech, zatímco lovil. Jednou ale přišla velká bouře a Aebawi se v moři utopila. Od té doby vesničané nechytli žádnou rybu, což brali jako pomstu zemřelé panny.

Od hladomoru je ale zachránila náhoda. Jednoho dne se místní rybář do moře vymočil a pak několik ryb chytil. To bylo podle vesničanů znamení, že dívku potěšil pohled na mužský úd a lovci na oplátku darovala ryby.

Podél pobřeží proto začali místní vztyčovat sochy penisů, aby panně udělali radost. Na oslavu plodnosti a připomenutí dívčiny památky také dvakrát ročně pořádají slavnosti, při nichž vyřezávají a staví další sochy mužských genitálií. Skála u pobřeží byla pojmenována Aebawina.

Park Haesindang nepatří mezi nejnavštěvovanější turistická místa v Jižní Koreji, návštěvníci se v něm ale určitě pobaví. Pohled na postarší dámu objímající obří penis dokáže na tváři vykouzlit úsměv i zprostředkovaně.

Témata:  Jižní Korea zajímavosti příroda

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy