Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co se dělo po amerických volbách v Rusku? Zpráva tajné služby ukázala zajímavé věci

Volby USA
Volby USA
Foto: Pixabay

Washington/Moskva - Nedávné prezidentské volby v USA měly dohru i v Rusku. Zatímco vítězný Donald Trump slavil a poražená demokratická kandidátka Hillary CLintonová nesla neúspěch velmi těžce, ruské špičky její prohru pořádně oslavily.

Ruské vládní špičky bujaře oslavily porážku demokratické prezidentské kandidátky Hillary Clintonové. Vítězství Donalda Trumpa vnímaly jako geopolitické vítězství Moskvy.

Vyplývá to ze zprávy rozvědek, která se opírá o komunikaci ruských činitelů. Informoval o tom deník The Washington Post.

Oslavy ruských státních činitelů včetně těch, kteří podle tajných služeb věděli o kybernetické kampani s cílem ovlivnit americké prezidentské volby, přispěly k hodnocení rozvědek, že úsilí Moskvy bylo přinejmenším zčásti zaměřené na pomoc Trumpovi v jeho cestě do Bílého domu, uvádí deník.

Zprávu ve čtvrtek tajné služby předaly prezidentu Baracku Obamovi a podle The Washington Post má přes padesát stránek. Předpokládá se, že činitelé tajných služeb s dokumentem na dnešní schůzce seznámí i budoucí hlavu státu Donalda Trumpa. 

Témata:  volby v USA Rusko Donald Trump

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy