Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obama přiletěl do Hannoveru, setká se s Merkelovou

Barack Obama
Barack Obama
Foto: www.boston.com

Hannover - Americký prezident Barack Obama dnes přiletěl do německého Hannoveru, Nejprve bude jednat s kancléřkou Angelou Merkelovou, večer oba zahájí průmyslový veletrh.

Merkelová Obamu přivítá v hannoverském zámku Herrenhausen. Následovat budou rozhovory mezi čtyřma očima, kromě zahraničněpolitických a bezpečnostních témat budou hovořit také o chystané dohodě EU a USA o volném obchodu (TTIP).

Obama v rozhovoru pro sobotní vydání německého listu Bild pochválil "odvážný postoj" kancléřky Merkelové k uprchlické krizi.

V pondělí dopoledne šéf Bílého domu přednese na veletrhu projev věnovaný americké zahraniční politice. Odpoledne bude jednat o boji proti terorismu, o migraci, Ukrajině nebo Sýrii s kancléřkou Merkelovou, britským premiérem Davidem Cameronem, francouzským prezidentem Françoisem Hollandem a italským premiérem Matteem Renzim.

Témata:  Barack Obama Angela Merkelová Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy