Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putinovi nevěřte a sankce neruště, radí Trumpovi politici střední a východní Evropy

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Washington - List The Washington Post dnes informoval o dopisu, ve kterém evropští politici varovali budoucího amerického prezidenta Donalda Trumpa před ruskou hlavou státu Vladimirem Putinem. Mezi signatáři jsou také Češi.

Na rozdíl od evropských spojenců Putin nechce, aby se USA dařilo, varovali politici Trumpa. Mezi signatáři dokumentu jsou bývalý český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg a český exministr zahraničí a obrany Alexandr Vondra.

„Putin neusiluje o americkou velikost. My, jako vaši spojenci, ale ano," stojí v dopise, který podepsalo sedmnáct politiků především ze zemí střední a východní Evropy.

Ruský prezident není ani americký spojenec, ani důvěryhodný partner v mezinárodní politice, stojí v dopise. Politici v něm Trumpa mimo jiné varují před zrušením protiruských sankcí.

Pod psaním se objevila například i jména exšéfa polské diplomacie Radoslawa Sikorského, bývalého slovenského premiéra Mikuláše Dzurindy nebo někdejšího švédského premiéra Carla Bildta.

Témata:  Donald Trump Vladimír Putin Karel Schwarzenberg

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy