Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turecká policie kvůli silvestrovskému masakru zatkla dva Ujgury

teroristický útok v Reina Night Club, Turecko (1.1.2017)
teroristický útok v Reina Night Club, Turecko (1.1.2017)
Foto: Reprofoto

Istanbul - Turecká policie zadržela dva příslušníky ujgurské menšiny, která žije převážně v neklidné provincii Sin-ťiang na západě Číny.

Zatčení byli v souvislosti s novoročním útokem na istanbulský klub Reina, informovala dnes turecká média. Ke krveprolití, při kterém zahynulo 39 lidí, se přihlásil takzvaný Islámský stát.

Oba muži byli zadrženi v souvislosti s obviněními "z členství v teroristické organizaci, z nákupu střelných zbraní a z toho, že byli spolupachateli vraždy 39 lidí", citovala agentura Anadolu tureckou prokuraturu.

Svědek ze středotureckého města Konya podle médií uvedl, že jednoho ze zadržených viděl s útočníkem z klubu Reina. Atentátník zůstává na útěku. Turecké úřady minulý týden oznámily, že střelcem byl pravděpodobně turecký Ujgur. V souvislosti s tragédii už bylo zadrženo nejméně 35 lidí.

Témata:  Turecko teroristické útoky v Turecku teroristický útok v Reina Night Club v Turecku

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 14:04

Hackeři zaútočili na ČTK. Na webu zveřejnili dvě smyšlené zprávy

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy