Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Demokraté i republikáni kvůli Trumpovi opouští Washington

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Mnoho prominentních demokratů a republikánů nespokojených s osobou nového prezidenta v těchto dnech opouští Washington, aby se podíleli na vypracování protitrumpovské strategie.

Napsal to dnes server Politico. Řada demokratů prý nehodlá být svědkem přísahy muže, jehož považují za hrozbu pro národ.

Vlivný manažer Demokratické strany David Brock svolal na příští týden na Floridu dárcovskou konferenci 200 sponzorů, kteří mají poskytnout prostředky k útokům na Donalda Trumpa a k rehabilitaci americké levice. Chybět podle amerického serveru nebude miliardář George Soros, filantrop a investor Tom Steyer nebo finančník a mecenáš Donald Sussman.

"Existuje snad lepší způsob, jak strávit období inaugurace, než rozprava o tom, jak Donalda Trumpa nakopat do zadku?" sdělil serveru Politico Brock.

Většina demokratických zákonodárců ale v hlavním městě zůstane. Mnozí z nich si stěžují, že nemohou na inaugurační akce sehnat vstupenky, což považují za signál budoucích vyhrocených vztahů s republikány. Zatímco prý republikánští poslanci dostávají lístky automaticky, demokraté o ně musejí žádat a ani potom nemají jistotu, že je dostanou.

Témata:  Donald Trump USA volby v USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy