Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Papež František vyzval, ochraňujte mladé migranty

František, vlastním jménem Jorge Mario Bergoglio SJ (* 17. prosince 1936 Buenos Aires, Argentina), je 266. papež katolické církve, suverén státu Vatikán, jehož zvolilo konkláve dne 13. března 2013.
František, vlastním jménem Jorge Mario Bergoglio SJ (* 17. prosince 1936 Buenos Aires, Argentina), je 266. papež katolické církve, suverén státu Vatikán, jehož zvolilo konkláve dne 13. března 2013.
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Vatikán - Papež František dnes vyzval k co největší snaze chránit mladé migranty, kteří podle něj často utíkají ze svých domovů samotní a čelí mnoha nebezpečím.

Ve Středozemním moři mezitím pokračuje pátrací akce po sobotním ztroskotání lodě, která přepravovala zhruba 100 migrantů. Panují obavy, že se většina z nich utopila.

"Musíme přijmout všechna možná opatření, abychom mladým migrantům zajistili ochranu a integraci," prohlásil papež.

Italská pobřežní stráž uvedla, že ztroskotání lodě přežili pouze čtyři lidé. Zatím však byla nalezena těla jen osmi obětí.

Přes Středozemní moře se loni do Itálie podle Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) dostalo na člunech a lodích přinejmenším 180.000 migrantů. Více než 5000 lidí však ve snaze dostat se do Evropy přišlo o život.

Témata:  Papež František uprchlíci Itálie

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.