Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řecko hlásí dalšího migranta, který přišel o život kvůli mrazivému počasí

Uprchlíci, ilustrační fotografie
Uprchlíci, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Atény – Řecko hlásí dalšího migranta, který přišel o život kvůli mrazivému počasí. Další migrant byl dnes přijat v místní nemocnici s omrzlinami.

Běženec zmrzl u pozemní hranice s Tureckem, jeho tělo se dnes našlo zasypané sněhem nedaleko místní vesnice. Policie dodala, že před dvěma týdny zemřel za stejných okolností v oblasti jiný migrant.

Muže zřejmě překvapily mrazivé teploty, které se v posledních dnech vyskytují ve větší části evropského kontinentu. Zemřel na podchlazení, zřejmě k tomu došlo o víkendu.

Tamní úřady evidují v poslední době nárůst počtu lidí, kteří se snaží dostat do Řecka z Turecka přes hraniční řeku Evros. Chtějí se tak podle agentury AP vyhnout internaci na některém z řeckých ostrovů na východě Egejského moře, které leží na hlavní migrační cestě z Turecka do Evropy.

Témata:  Řecko uprchlíci zima

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy