reklama

Soud na ostrově Pchúket udělil Pfeiferovi pokutu 1000 bátů za to, že o rok a půl překročil povolenou délku pobytu v zemi, napsal dnes ve svém internetovém vydání list Phuket Gazette. V Thajsku Pfeifer pobýval na turistické vízum, které mu vypršelo v roce 2015. Podle místní policie se k překročení povolené délky pobytu před soudem přiznal.

"Podezřelý vstoupil na území Thajska 6. června 2015. Vízum mu vypršelo 4. srpna téhož roku, což znamená, že překročil povolenou dobu pobytu o 504 dní," sdělila thajská policie. Podezřelý vyšetřovatelům řekl, že je homosexuál, měl styk pouze s muži a za sex jim neplatil, dodala policie.

Pfeifer je v ČR obžalován z vědomého šíření viru HIV. Údajně nakazil nejméně tři muže. České ministerstvo spravedlnosti ve středu uvedlo, že zváží žádost o jeho vydání. Vzhledem k tomu, že Česko ale nemá s Thajskem smlouvu o vydávání k trestnímu stíhání, muselo by žádat na základě takzvané vzájemnosti - tedy ujištění o tom, že v obdobných případech bude postupovat stejně.