Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump přestavěl Oválnou pracovnu, červené barvy nahradila zlatá

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Americký prezident Donald Trump už stačil vyměnit dekoraci v Oválné pracovně Bílého domu. Například závěsy, které byly ještě před několika hodinami červené, nahradily zlaté.

Koberec předchozího prezidenta Baracka Obamy s vetkanými výroky nahradil koberec zlaté barvy s girlandami na obvodu, což pamětníkům připomnělo koberec z dob George Bushe mladšího.

Do pracovny se vrátila busta Winstona Churchilla, kterou Obama nechal odstranit. Kritiku Obama odrážel tím, že potřeboval místo pro bustu Martina Luthera Kinga juniora a že Churchill byl přemístěn na viditelné místo před jeho soukromou pracovnu, takže ho vídá každý den.

Kingova busta byla v pátek stále v Oválné pracovně na malém stolku a Trumpův mluvčí Sean Spicer neopomenul její fotografii umístit na twitter.

Z nábytku Trump na místě ponechal stůl vyrobený ze dřeva britské fregaty Resolute.

Témata:  Bílý dům USA Donald Trump prezident USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy