reklama

Autobus se studenty, kteří se vraceli z lyžařského zájezdu ve Francii, havaroval v pátek večer u Verony. Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó dnes řekl, že v autobuse bylo 54 pasažérů a dva maďarští řidiči. Mezi pasažéry bylo 43 nezletilých a 11 dospělých. Mezi mrtvými je 11 studentů a pět dospělých. Před školou, odkud studenti byli, hoří i dnes svíčky, v sobotu večer tam přišlo na tryznu několik set studentů, rodičů a přátel.

Většina mrtvých zemřela při požáru, který autobus zachvátil po nárazu do svodidla a sloupu nadjezdu.

Maďarské a italské úřady oznámily, že už byla zahájena identifikace. Příbuzným, kteří přijeli do Verony, byl odebrány vzorky DNA, které identifikaci umožní. "Od nehody uplynul den a je zřejmé, že bolest se ještě znásobila. Jakmile odezní, ztráta bude ještě mučivější. Dlouhý a bolestný proces identifikace právě začal," řekl Szijjártó. Většina přeživších bude podle něj dnes dopravena do Maďarska, pro dva zraněné přijely sanitky a čtyři další zranění byli přepraveni letecky.

Identifikováni nebyli ani dva dospělí, kteří byli vážně zraněni. Szijjártó řekl, že jeden z neidentifikovaných zraněných utrpěl popálenina na 60 procentech těla a druhý musel prodělat operaci hlavy.