Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Maďarsko se zahalilo do smutku kvůli havárii autobusu v Itálii, Kondolenci poslal i Zeman

Maďarsko
Maďarsko
Foto: Pixabay

Budapešť - Maďarsko dnes drží smutek za 16 obětí tragické nehody autobusu u severoitalské Verony. Do Budapešti zaslal kondolenci také český prezident Miloš Zeman.

Maďarský autobus havaroval v pátek před půlnocí na dálničním výjezdu do Benátek. Z lyžařského zájezdu ve Francii se v něm vraceli studenti budapešťského gymnázia Pála Szineyeie Merseho, jejich učitelé a rodiče některých z žáků. Po nárazu začal autobus hořet. Zahynulo 11 studentů a pět dospělých, zranění utrpělo 26 lidí.

Záchranáři dnes převezli čtyři z nejvážněji zraněných pasažérů z Itálie do budapešťské Vojenské nemocnice. Dva další zranění, kteří jsou v kritickém stavu, zůstávají v nemocnici ve Veroně.

Kromě prezidenta Jánose Ádera a premiéra Viktora Orbána se piety na náměstí Lajose Kossutha před budovou parlamentu v Budapešti zúčastnil také předseda zákonodárného sboru László Kövér.

"Jen těžko se hledají slova útěchy nad zmařenými lidskými životy, především když jsou mezi oběťmi děti. Věřte mi, že jako otec soucítím s bolestí rodičů, a že se mě tato tragédie hluboce dotkla," uvedl Zeman v kondolenčním telegramu.

Témata:  Maďarsko nehody autobusů Miloš Zeman

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy