Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se v sobotu chystá k rozhovoru s Putinem

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Moskva - V sobotu se uskuteční první telefonický rozhovor mezi americkým prezidentem Donaldem Trumpem a šéfem Kremlu Vladimirem Putinem. Oba politici doufají ve zlepšení vztahů Moskva-Washington, které se kvůli ukrajinské krizi dostaly na bod mrazu.

Podle agentury TASS to dnes oznámil kremelský mluvčí Dmitrij Peskov. Předtím o chystaném telefonátu informovala s odvoláním na nejmenovaného vládního představitele televize CNN. "Telefonoval mi, když jsem vyhrál. Ještě jsme nejednali. Ale, jak chápu, brzy si pohovoříme," řekl televizi Fox News.

Putinův mluvčí Dmitrij Peskov ve čtvrtek uvedl, že přímý kontakt mezi Kremlem a Bílým domem po Trumpově páteční inauguraci zatím nebyl navázán.

Vztahy Ruska a USA se dostaly na nejnižší úroveň od konce studené války kvůli ukrajinské krizi, válce v Sýrii a obviněním, že Kreml se vměšuje do amerických voleb.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov ve středu v ruském parlamentu řekl, že Moskva nemá žádné iluze, že by za vlády prezidenta Trumpa došlo k rychlému tání ve vztazích mezi Moskvou a Washingtonem.

Témata:  Donald Trump Vladimír Putin USA Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy