Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na ostrově Lesbos umrznul již třetí migrant

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Atény - V řeckém táboře pro uprchlíky Moria na ostrově Lesbos narůstá počet úmrtí v důsledku chladného počasí. Dnes byl nalezen už třetí mrtvý za poslední týden.

Podle policie jde o Pákistánce ve věku kolem 20 let. Další přistěhovalec, který s mrtvým sdílel stan, byl převezen v kritickém stavu do nemocnice, uvedla agentura Reuters. Už minulý týden zemřel 22letý Egypťan a 46letý Syřan, oba také z jednoho stanu.

Lesbos, stejně jako další ostrovy v Egejském moři i kontinentální Řecko, v posledních týdnech zasáhla nezvykle studená zima. V noci teploty klesaly i pod bod mrazu.

Na několika řeckých ostrovech v Egejském moři se tísní podle Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) na 15.000 lidí, kapacita uprchlických zařízení na nich je přitom asi poloviční. V celém Řecku je nyní asi 63.000 migrantů, kteří v zemi uvázli po uzavření balkánské trasy. Přeplněné kapacity zařízení vedou k růstu napětí a střetům mezi migranty.

Témata:  uprchlíci Řecko

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 11:32

Biden chce debatovat se svým republikánským oponentem Donaldem Trumpem

Joe Biden v pátek vyjádřil ochotu debatovat se svým pravděpodobným republikánským oponentem Donaldem Trumpem později na podzim. Toto prohlášení bylo dosud nejvyhraněnější Bidenovo stanovisko k této záležitosti. Informace převzala agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy