Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Koncerty Alexandrovců nebudou? Na ruské vojáky nikdo nečeká, zní z Estonska

Alexandrovci odstartovali turné. Brněnské premiéře přihlíželo více než 7.000 diváků.
Alexandrovci odstartovali turné. Brněnské premiéře přihlíželo více než 7.000 diváků.
Foto: Tom Svoboda

Tallinn - Estonsko už turné Alexandrovců zakázalo v minulosti a nyní se situace opakuje. Ministr obrany pobaltské země Margus Tsahkna dnes prohlásil, že nepovolí žádné vystoupení ruského armádního souboru, na ruské vojáky podle něj v Estonsku nikdo nečeká.

Estonsko turné Alexandrovců zakázalo naposledy loni rozhodnutím bývalého ministra obrany Hannese Hansa. Jeho nástupce Tsahkna dnes potvrdil, že zákaz platí i po tragické havárii nedaleko ruského Soči.

"Nepovolím jejich příjezd do Estonska. Naše země nesouhlasí s anexí Krymu a účastí ruské armády ve válce na Ukrajině. Na ruské vojáky v Estonsku nikdo nečeká," řekl ministr estonskému listu.

První vystoupení obnoveného Alexandrovova souboru lze očekávat 23. února v Kremlu.

Alexandrovci měli ještě před katastrofou naplánované turné v deseti krajských městech ČR v termínech od 11. do 22. května. Termín by měl být dodržen.

Témata:  Alexandrovci Estonsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy