Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Migrant se pokusil znásilnit pracovnici azylového centra. Politik volá jeho kastraci

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Řím – Italská policie tento týden zadržela afrického migranta kvůli údajnému pokusu o znásilnění. Muž by měl být deportován. Jeden z vůdců italských populistů se ale nechal slyšet, že to rozhodně nestačí. Navrhl proto mnohem radikálnější trest.

Italská agentura ANSA informuje o tom, že policie ve středu zatkla Nigerijce Jude Eboha (25), který se údajně pokusil znásilnit pracovnici azylového centra. K incidentu mělo dojít v hotelu ve městě Giugliano, který slouží jako zařízení pro uprchlíky.

„Muž se údajně dostal dovnitř ženiny kanceláře, zablokoval dveře a pokusil se ji znásilnit. Její kolegyně zavolala policii poté, co se jí podařilo dostat se do místnosti. Pak zjistila, že došlo k útoku,“ cituje ANSA vyšetřovatele.

Muž byl převezen do věznice Poggioreale v nedaleké Neapoli a podle všeho jej čeká deportace.

Na zprávu na sociálních sítích zareagoval také Matteo Salvini, který vede italskou populistickou stranu Liga severu. Podle něj je takový trest nedostatečný. „Byl zatčen, ale to nestačí. Měl by být chemicky kastrován a vyhoštěn z Itálie,“ navrhl.

Salvini také vyzval Itálii, aby následovala amerického prezidenta Donalda Trumpa, který dočasně pozastavil přijímání uprchlíků. Do odvolání také zakázal vstup do USA lidem ze Sýrie a na 90 dní občanům Libye, Íránu, Iráku, Somálska, Súdánu a Jemenu.

„To, co dělá Trump na druhé straně oceánu bych rád udělal také v Itálii. Invaze je v plném proudu, musí být blokována,“ uvedl Salvini na Twitteru.

Témata:  Itálie uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy