Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ponížení na letišti: Ukažte nám prsa a odstříkněte mléko, nařídila cestující ochranka

Žena, ilustrační fotografie
Žena, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Frankfurt nad Mohanem - Lidé cestující do Německa by se měli zřejmě připravit na vše. Dokládá to otřesný případ, který se odehrál na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem. Tamní zaměstnanci krutě ponížili jednu z žen, když ji nutili, aby před nimi odstřikovala mléko.

Otřesnou zkušenost má za sebou žena, která podstoupila neobvyklou letištní kontrolu ve Frankfurtu na Mohanem. Třiatřicetiletá maminka měla u sebe odsávačky, ale ne své dítě. Singapurčanka proto byla podrobena neobvyklému výslechu.

Gayathiri Boseová serveru BBC řekla, že zažila velké ponížení a rozhodla se, že to nenechá jen tak. Popsala celý incident a přiznala, že bezpečnostní pracovníci na letišti postupovali velmi netaktně. Nepřiměřenou kontrolu musela podstoupit kvůli tomu, že nesla v tašce odsávačku mléka, ale cestovala bez dítěte.

Žena uvedla, že se nepříjemný incident odehrál při vstupu na palubu letadla směřujícího do Paříže. Jako každý jiný pasažér musela projít přes bezpečnostní kontrolu, problém ale nastal ve chvíli, kdy se jí příruční zavazadla dostala pod skener.

Ten odhalil odsávačku mléka a ostraha letiště proto vzala Gayathiri stranou a podrobila ji výslechu. Od zaměstnanců přišly nepříjemné otázky na její těhotenství, kojení a dítě. Policista ale nevěřil jejímu vysvětlení, proto jí zadržel pas a odvedl do místnosti, kde byla provedena důkladnější kontrola.

Tam začalo pravé peklo. Policista ženu požádal, aby dokázala, že opravdu kojí. "Požádali mě abych si rozepnula halenku a ukázala prsa," vzpomíná maminka na ponižující situaci. Následně byla požádána, aby si stlačila prs s cílem vystříknutí mléka.

Gayathiri byla v šoku, ale udělala oč byla požádána. Teprve po východu z místnosti jí došlo, co se právě odehrálo. "Teprve když jsem vyšla z místnosti, začala jsem pomalu rozumět tomu, co se právě stalo. Rozplakala jsem se a byla jsem velmi naštvaná," přiznala.

Po tomto ponižujícím procesu byl ženě vrácen pas a mohla nastoupit na palubu letadla směřujícího do Paříže. Gayathiri požádala o jméno pracovnice, která tuto kontrolu prováděla, a uvedla, že incident trval téměř 45 minut.

Nyní se v ní mísí pocity ponížení a traumatu. Tyto postupy nepovažuje za normální a zajímá se o možné právní kroky. Policie se k celé věci odmítla vyjádřit.

Témata:  ženy Německo letectví a letadla

Aktuálně se děje