Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trapas v Bílém domě. Trumpův mluvčí komolil jméno australského premiéra. A to byl jen začátek

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Canberra/Washington - Nová administrativa amerického prezidenta Donalda Trumpa nemá dobrou pověst v Austrálii. Tamní média si povšimla, že mluvčí Bílého domu Sean Spicer opakovaně nedokázal správně vyslovit jméno Malcolma Turnbulla a nakonec popletl i jeho funkci.

Ve Spicerově podání znělo jméno australského premiéra jako "Trunbull", nebo "Trumbull".

V prohlášení, které pak úřad amerického mluvčího v sobotu zveřejnil online, se nakonec jméno Malcolma Turnbulla neobjevilo vůbec - a na seznamu zahraničních představitelů, s nimiž prezident Trump telefonicky hovořil, se objevil pod označením "australský prezident". Turnbull byl přitom jediný z 16 uvedených státníků, který nebyl uvedený jménem, ale pouze funkcí - a navíc nesprávnou.

Turnbull ale není jediný, s jehož jménem má Trumpova vláda potíže. Minulý měsíc se podobně potýkala s britskou premiérkou Theresou Mayovou, jejíž křestní jméno několikrát nesprávně uvedla jako "Teresa". Ovšem Teresa Mayová je herečka, která svou kariéru zaměřila na filmy pro dospělé.

Témata:  Malcolm Turnbull Austrálie Bílý dům USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy