Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Syřan byl doma údajně členem IS a znásilnil ženu. Zatkla ho policie v Německu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: INT

Berlín – V Německu byl zadržen Syřan, který měl být členem teroristické skupiny Islámský stát. Navíc se měl podle státního zastupitelství ve vlasti znásilnit ženu.

Agentura DPA informuje, že policie zadržela jednatřicetiletého Akrama A. zadržela ve východní části spolkové země Meklenbursko-Přední Pomořansko nedaleko hranic s Polskem.

Státní zastupitelství ho viní ze spáchání válečného zločinu a členství v teroristické organizaci. V Sýrii údajně pracoval jako strážce na kontrolním stanovišti u hranice samozvaného Islámského státu.

Podle prokuratury na počátku loňského roku zadržel ženu, která se svými dětmi prchala z oblasti ovládané IS. Vlákal ji do domu pod záminkou, že jí vystaví „výjezdní povolení", pak ji znásilnil.

Před válkou ve své zemi do Německa prchly statisíce obyvatel Sýrie. Byli mezi nimi ale i lidé, kteří se v řadách teroristické organizace IS dopouštěli válečných zločinů. Německé soudy už několik z nich poslaly do vězení.

Témata:  policie Německo Sýrie Islámský stát

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy