Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Evropský boj s radikály: Němci a Britové podnikli razie proti salafistům

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Karlsruhe - Policisté v Německu a Británii dnes podnikli razie. Cílem koordinované akce bylo získat další důkazy proti dvěma Alžířanům obviněným z pomoci islámským teroristům.

Podle médií se zásahy konají na několika místech nejlidnatější spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko. Pokud jde o Británii, tamní policie nesdělila žádné informace.

Dvojice bratrů původem z Alžíru několik let organizovala pomoc pro někdejší radikální hnutí An-Nusra (nyní Fronta dobytí Sýrie). Pořádali sbírky a sháněli lékařské přístroje, léky či potraviny.

Dodávky se uskutečňovaly přes spolek Medicína bez hranic a jeho nástupnickou organizaci Medicína se srdcem, uvedlo státní zastupitelství v Karlsruhe. Oba spolky německé státní zastupitelství označilo za teroristická uskupení.

Ministr vnitra Severního Porýní-Vestfálska Ralf Jäger obviněné označil za alžírské bratry ve věku 32 a 39 let s tím, že mladší z mužů je znám jako salafistický radikál. "Nyní jde o to najít a zajistit důkazy o tom, kam peníze mířily," dodal Jäger.

Témata:  Německo Sýrie terorismus

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy