Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zpěvák Rolf Harris byl obviněn z dalšách sexuálních útoků, soud ho osvobodil

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Londýn - Australský bavič a zpěvák Rolf Harris bylo zproštěn obvinění z dalších případů údajného sexuálního zneužití žen. Jeden trest si již odpykává.

Harris si od července 2014 odpykává pět let a devět měsíců vězení za sexuální zločiny vůči čtyřem nezletilým dívkám, z nichž nejmladší bylo sedm let.

Nyní 86letý Harris čelil obvinění v dalších sedmi případech, včetně zneužití sběratelky podpisů, slepé invalidní ženy a sexuálního útoku na jednu ženu ve věku kolem 40 let.

Porota jej ve třech případech jednomyslně osvobodila a v dalších čtyřech se neshodla na vině či nevině, což má pro obviněného v konečném důsledku stejný dopad jako osvobození.

Harris byl oblíbenou osobností diváků v Británii a Austrálii po více než 50 let. Vystupoval v televizních zábavných pořadech. Od úřadů obdržel řadu vysokých vyznamenání za zásluhy v oblasti kultury.

Témata:  sexuální zneužívání Velká Británie soudy

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy